dijous, 30 de novembre de 2017

Treballem per estacionsAl parvulari les papallones, els peixos i els cargols han començat a treballar per estacions a psicomotricitat.        
Què és treballar per estacions i com es fa?     
Treballar per estacions d'activitat vol dir entendre l'organització de la classe de psicomotricitat per grups petits de treball.      
El tipus d'activitats que es presenten són lúdiques, activitats que prioritzen el joc lliure i espontani dels nens i nenes. La idea principal és que tots els grups passin de manera ordenada per totes les estacions proposades.
A cada estació es proposa un material concret i específic per l'objectiu que es vol treballar, en el nostre cas, acostumen a ser quatre o cinc estacions amb diferent tipus de material.    
Al començament de la sessió es creen els grups de treballs i se'ls hi explica els aspectes bàsics del funcionament del grup i de les estacions:       
-Tots els grups passaran per totes les estacions.       
-Han de romandre a la seva estació i amb el seu grup de treball.
-S'ha de recollir entre tots el material abans de cada canvi d'estació.
-S'ha d'utilitzar la imaginació a l'hora d'utilitzar el material i a l'hora de jugar.
A continuació cada grup es col·loca a la seva estació i comença a jugar lliurement. La mestra no intervé en el joc, només observa. Intervé únicament quan sorgeix algun problema o per fer alguna proposta de joc en el cas que algun grup es trobi parat o sense saber que fer.
El resultat és molt interessant, creacions lliures i espontànies a partir de la imaginació i de la creativitat dels nens i nenes, usos del material nous i alternatius, propostes de joc totalment diferents de cada grup en una mateixa estació, etc. I sobretot i el més important, com gaudeixen i aprenen fent-ho.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.